Het milieu:

We staan voor een heldere missie; Ons steentje bijdragen door processen slimmer en groener te maken. Door in elk proces de impact op het milieu mee te nemen in de overweging kunnen we als commercieel bedrijf succesvol zijn en toch verantwoord ondernemen en verduurzamen.

Het aankopen van een refurbished product is een verantwoorde keuze. Deze producten zijn net zo goed als een nieuw product en zijn gelijkwaardig qua prestaties. Het grote verschil is het enorme verschil in belasting voor het milieu. Het produceren van een nieuwe laptop laat een serieuze ecologische voetdruk na op de planeet. Hieronder een aantal wetenschappelijk bewezen gevolgen van de productie van slechts één nieuwe laptop.

2000 zwembaden aan water:

Tijdens het productieproces van slechts één nieuwe laptop komt dusdanig veel gif vrij dat er maar liefst 2000(!) olympische zwembaden aan water nodig zijn om dit gif dusdanig te verdunnen dat het geneutraliseerd kan worden. Jaarlijks worden er meer dan 150 miljoen laptops geproduceerd wat leidt tot enorme hoeveelheden watervervuiling.

CO2 uitstoot:

Tijdens het productieproces van diezelfde laptop komt ook eens 200kg tot 250kg CO2 uitstoot vrij. Met een wereldwijde productie van 150 miljoen laptops per jaar is dit een enorme belasting voor het milieu. Tijdens het refurbishen van een laptop met duurzame energie is dit slechts een fractie hiervan en is de CO2 uitstoot nagenoeg nihil.

Verpakking:

Door goed na te denken over de verpakking is ook winst te behalen. Wij gebruiken een verpakking die het product fixeert. Hierdoor is er geen additioneel verpakkingsmateriaal benodigd zoals luchtkussens of andere kunststoffen die niet kunnen worden afgebroken. Enkel een kleine folie om het product te fixeren in een doos die volledig recyclebaar is en zo bij het oud papier kan.